Sportnät & nät för lättare skydd och avgränsning

Industrinät leverar standardprodukter och specialanpassningar av alla olika typer av sportnät. Vår sportinriktning kan du läsa mer om på vår sportshop Sportmaterial som du når här

Fotbollsnät

De vanligaste fotbollsnäten som vi har är 5 mman nät 3X2 meter, 7 manna nät 5X2 meter och 11 manna nät som är 7,32X2,44 meter. Enligt fotbollsförbundets standard för 5 manna spel för mindre barn är måttet 3X1,5 meter.

Det finns inga regler kring djup men ett fotbollsnät kan har ett djup vi toppen och ett djup vid botten. Vi syr upp näten i alla olika mått.

Volleybollsnät

Volleybollsnät skiljer sig från andra sportnät genom deras höjd och bredd, som måste följa specifika regler för att vara lämpliga för tävling. Dessa nät har en stram kantlinje och ofta en synlig färg för att underlätta synligheten under spel. De är designade för både inomhus- och utomhusbruk, med varianter för beachvolleyboll som ofta har extra motståndskraft mot solens skadliga UV-strålar.

Tennisnät

Tennisnät är avgörande för spelets gång, placerade mitt på banan och sträckta till en specifik höjd. De är vanligtvis gjorda av vävd nylon eller polyester, med en metallkabel längst upp för att hålla nätet spänt. Kvaliteten på tennisnätet kan påverka bollens studs och spelarnas prestation, vilket gör det viktigt med ett nät som uppfyller både nationella och internationella tävlingsstandarder.

Badmintonnät

Badmintonnät är lägre än volleybollsnät och designade för att vara extremt lätta och flexibla. Dessa nät är idealiska för snabbt spel och kräver precision i både design och upphängning för att säkerställa att nätet inte påverkar bollens flygtrafik negativt. De är ofta tillverkade av tunn nylon eller polyester, vilket gör dem enkla att montera och demontera för både inomhus- och utomhusspel.

Golfnät

Golfnät är utformade för att fånga upp golfbollar under träning, vilket minskar risken för skador eller skador på egendom. De är en viktig del av träningsutrustningen för golfspelare, tillåtande säker praxis i varierande miljöer. Tillverkade från kraftig nylon eller polyester, kan dessa nät tåla höga slagkrafter och är ofta använda både inomhus och utomhus.

Varje typ av sportnät spelar en kritisk roll i det spel de är avsedda för, inte bara för att förbättra spelupplevelsen utan också för att säkerställa säkerhet och rättvisa i spelet. Att välja rätt sportnät innebär att ta hänsyn till dess användning, materialkvalitet, och de specifika kraven för sporten.