Att använda skyddsnät är utmärkt för att skydda människor, djur och egendom mot lösa och fallande föremål och objekt. Nedfall av föremål från högre höjd kan orsaka långvarig skada hos medarbetare och andra människor som kanske vistas i närhet till exempelvis en renovering. När ett skyddsnät väl är uppsatt korrekt är det ett väldigt förlåtande sätt att skydda medarbetare på.
Med detta menar vi att de skall gå att göra fel och att skyddsnätet ändå fångar upp. Skyddsnät ligger inom kategorin kollektiva skydd som också förordas av arbetsmiljöverket.

Olyckor som följd av fall av föremål sker ibland som ett resultat av den mänskliga faktorns misstag.
Det kan handla om att man inte har säkrat verktyg korrekt eller om någon mot förmodan inte använder hjälm. Men det finns också fall av objekt och föremål som inte har med den mänskliga faktorn att göra. Exempel på detta är betonglossning från tak, äldre broar och viadukter och annan infrastruktur. En enkel boll kan faktiskt också orsaka nedfall av delar av gipsplattor och liknande.

För skyddsnät fallande objekt används oftast 5 mm 45 mm maska och eller 2-2,0 mm med 20 mm maska gärna i kombination med varandra. I tillägg kan vi montera på sk overlay för mindre fallande objekt.
Allting mått -anpassas enligt faktiska mått. Värt att veta är man inte skall klippa i nät som skall användas för fall av lösa föremål.
Gällande personlig skyddsutrustning så är hjälm för de flesta en självklarhet vid minsta risk för fallande objekt. Redan från låga fallhöjder föreligger dock skaderisker trots användning av hjälm. Då kan ett skyddsnät komplettera och absorbera kraft och i allra bäst fall förhindra att något faller ner i huvudet överhuvudtaget.

Att använda skyddsnät tillsammans med oss på Industrinät ger ett säkert skydd och är ett bra miljöval. Vi erbjuder alltid upphämtning för återbruk, långa garantier och numera även uthyrning. Alla dessa saker skall samverka till att våra skyddsnät används länge och cirkulerar i användarkedjan så lång tid som det bara går innan de slutligen återvinns. Alla våra skyddsnät är 100 % återvinningsbara och många av dem har dessutom OEKO TEX certifiering för bevisat fritt från skadliga ämnen. All produktion sker i Europa med arbetare med goda villkor och vi strävar efter att ha miljövänliga transporter. Numera lämnar vi även pant på alla våra nät.

Skyddsnät fallande föremål

Genom att klicka på formulär -knappen så godkänner du vår "Privacy Policy" Självklart följer vi och är utbildade i GDPR. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du vår Coockie policy som du kan läsa om här. Mer om GDPR kan läsa om du klickar på länken här: Notera att vi inte automatiskt lägger till dig i nyhetsbrev eller annan mailbaserad marknadsföring kopplat till dessa uppgifter när du fyller i formuläret. Vill du hålla dig uppdaterad med våra nyheter rekommenderar vi istället att du anmäler dig till våra nyhetsbrev eller följer oss på sociala medier.
+46 31 7884512
daniel.olsson@industrinat.se
Industrinät Nordiska Nätlösningar AB
Möbelgatan 4, 431 33 Mölndal
info@industrinat.se
www.industrinat.se
www.industrialnetsolutions.com

- 3000 nöjda kunder - Kvalitet och säkerhet framför allt - Kundanpassade lösningar


2021. Samtliga foton och media är reserverade och får inte användas utan Industrinät Nordiska Nätlösningar AB´s skriftliga medgivande.