Frågor och svar

Kan ni tillhandahålla en produktkatalog?

För att minska vår miljöpåverkan och hålla nere kostnaderna erbjuder vi inte tryckta kataloger. Istället kan ni utforska vårt sortiment av skyddsnät och fallskyddsnät samt få en uppskattning av kostnader genom vår online pris- och planeringskalkylator, tillgänglig här.

Erbjuder ni prover av era skyddsnät?

Absolut, vi kan visa upp eller skicka prover av våra högkvalitativa skyddsnät och fallskyddsnät för att ni ska kunna bedöma produkternas kvalitet och lämplighet för era behov.

Vilka mått kan ni erbjuda för anpassning av näten?

Vår pris- och planeringskalkylator hjälper er att specificera mått för skyddsnät, vanligtvis per hel meter och i rektangulära former som standard. Vi erbjuder dock anpassning med decimeters noggrannhet. För horisontella fallskyddsnät rekommenderar vi att beställa nät som är 10% större än den faktiska storleken på grund av nätets naturliga svikt. För andra typer av skyddsnät rekommenderar vi att beställa nät i den exakta storleken.

Vilka typer av skyddsnät erbjuder ni?

Vårt utbud täcker en mängd användningsområden, inklusive fallskydd, skydd mot fallande objekt, avgränsningar, vindskydd, lyftnät, insynsskydd, fågelskydd, samt skydd för infrastruktur såsom broar och viadukter. Vi har även specialdesignade nät för estetiska ändamål, bollstopp, hinderbanor, djurskydd, och mycket mer. Kontakta oss för mer information om vårt fullständiga sortiment av skyddsnät.

Vilka material använder ni för era nät?

Våra skyddsnät och fallskyddsnät är tillverkade av material som polypropen, polyeten, metall (inklusive aluminium och stål), samt naturmaterial som hampa och jute för specifika projekt. Vi erbjuder också kompletterande material för unika kundbehov.

Hur skiljer sig nät från tät plast?

Nät tillverkade av material som polypropen erbjuder unika fördelar jämfört med tät plast. De tillåter luftgenomsläpp och är starka men flexibla, vilket undviker problemet med luftfång som kan uppstå med tät plast. Vi erbjuder en rad material med varierande grad av luftgenomsläpp, ljusreduktion och styrka, och vi bistår gärna med rådgivning för att välja det bästa materialet för era behov.

Kan ni tillverka nät i specialmått?

Ja, vi kan tillverka nät i en mängd unika former, inklusive trianglar, cirklar, halvcirklar, oktagoner, och andra oregelbundna former, samt nät med varierande djup för specifika användningsområden som fotbollsmål.

Hur hanterar ni installation och certifieringar för fallskyddsnät?

Vi erbjuder installationstjänster, främst i Stockholm, Göteborg och Malmö men även i resten av Norden. Våra fallskyddsnät är certifierade enligt EU-standarderna EN1263-1 och EN1263-2, vilket säkerställer att de uppfyller strikta säkerhetskrav. Vi erbjuder också en unik tjänst, SAFT (Safety as a Service), som inkluderar allt från förbesiktning till årlig recertifiering och demontering av äldre nät.

Vad är era leveranstider?

Standardnät kan ofta levereras omgående från lager, medan måttanpassade och specialkonstruktioner kan variera i leveranstid från 2-4 veckor upp till 8 veckor, beroende på tillgänglighet och säsong.