Finmaskigt nät

Industrinät måttanpassar finmaskiga nät samt levererar hela rullar i olika dimensioner. Finmaskiga nät är ofta tillverkade av textila material som tex polyeten men kan även tillverkas av olika typer av metallmaterial, tex aluminiumduk. Finmaskiga nät kan användas för avskilja, hindra damm och smuts, skugga, ge insynskydd och bryta vind. De starkare finmaskiga näten kallas ibland för vindbrytsnät. Enklare finmaskiga nät används ofta på byggnadsställningar för att hålla plaster och lättare blåsande föremål i schack på en arbetsplats.

Kvaliteter och benämningar

Finmaskiga näts styrka benämns ofta i vikt per kvm men olika nät har också olika brytbrottsgräns i trådarna. 

Näten har också olika täthet vilket i sin tur kan ha olika påverkan på materialet. Ett väldigt tätt nät kan vara mer insynsskyddande och effektiv för att dela av och förhindra damm och smuts.  Samtidigt kan täta nät ta mycket luftfångst utomhus vilket kan ge stora effekter på infästningar. 

Ett finmaskignät som är glerasare i öppning kan ha större luftgenomsläpplighet men kanske inte förhindrar lika mycket smuts och damm och i regel så ger dessa glesare nät inte någon direkt insynsskydd ( om man är ute efter det ) 

Hur vet man då hur ett finmaskigt nät påverkar tex infästning och luftgenomsläpp ?  Svart är att det vet man inte exkt. föräns nu. 

Industrinät har tillsammans genomfört ett stor vindtunneltest där en mängd olika nät har testats ( bland annat finmaskiga nät ) för vindgenomsläpplighet.  Vi har dokumenterat lite kring detta på en sida som du hittar här

Finmaskiga nät är lämpliga för att trycka reklambudskap på. Industrinät kan trycka på allt från byggnadställningsnät sk nätvävar till starka byggnadsbanderoller med metallöljetter. 


För uppsättning av finmaskiga nät finns det nät som har integrererade metallöljetter som placerar på väl valt cc runt om hela nätet tex per varje 50 cm, man kan har förstärkta hål utan metallöljeter. De enklaste näten har ingenting utan man förankrar vanligen med bundband genom att göra ett stick igenom nätet.  Kraftigare finmaskiga nät med metalöljetter kostar mer men är gjorda för att kunna återanvändas många gånger.  

För montage av finmaskiga nät erbjuder Industrinät bundband ( tex svarta UV behandlade ) , polyamid clips, karbinhakar samt rep.

Vi kan även installera finmaskiga nät men detta löser de flesta kunder själva. 

Många av våra finmaskiga nät kan måttanpassas i både bredd och längd men vi har vissa fabriker som har fasta mått på olika färger och kvaliteter.  Kontakta oss för förslag kring finmaskiga nät. 

Skip to content