Fallskyddsnät räddar liv.

Även bra komplement till andra fallskydd
Fallskyddsnät tillverkar vi normalt måttanpassat med fabriker inom EU.
Det är också möjligt att ta fram nät i udda storlekar som trianglar, cirklar eller oktogoner.

Det finns två huvudsakliga kategorier av fallskydd. Kollektiva fallskydd som tex fallskyddsnät, och fallskyddsräcken. Bland personligt fallskydd brukar fallskyddssele med rep avses. Arbetsmiljöverket förordar kollektiva fallskydd men båda behövs för olika ändamål och ofta kompletterar dessa varandra.

Samtliga våra fallskyddsnät är certifierade enligt EN1263-1 och EN1263-2 och har har
OEKO TEX 100 Certifiering som bevis på att näten är fria från skadliga ämnen. Vi har även REACH certifiering på våra nät vilket innebär att inga av de ämnen som är föremål för särskild granskning enligt EU´s kemikalieinspektion ECHA finns med. Vi lämnar numera också pant på samtliga av våra nät. Syftet med detta är att nät som kanske ibland används under kortare projekt kommer nyttjas för återbruk innan de slutligen återvinns. Bättre för miljön !

Industrinät ger fri rådgivning kring fallskyddsnät så att ni antingen kan sätta upp näten själva eller anlita oss. Vi har särskild kunskap om skyddsnät enligt arbetsmiljöverkets rekommendationer.

Visste ni förresten att det är möjligt att gå och jobba på fallskyddsnät ? När man gör detta skall även personligt fallskydd användas. Kontakta oss för för mer information och referenser. Nät som används för fallskyddsnät är 5 mm knutfri polypropen med normalt antingen 45 mm, 60 mm eller 100 mm maskstorlek.

De två vanligaste typerna av fallskyddsnät inom ramen för EN1263-1 är sk system U som avser sidoskydd och System S som avser horisontella nät som man skall kunna falla ner i och fångas upp av. System S har särskilda regler kring fri svikt under nätet beroende på fallhöjd samt krav på tillbehör och förankringar.
Kontakta oss för information om fallskyddsnät.

Vi erbjuder installation i flertalet städer i Sverige och tjänster som besiktning, certifiering, demontering och återbruk. Dessa tjänster har vi samlat under en tjänst som vi kallar för SAFT, Safety net as a service. Vill du se våra övriga nät ? Klicka här.

För prisförslag testa vår pris och plankalkylator nedan:
Vid installation, tillkommer eventuella resekostnader, restid, traktamenten & logi. Vi har certifierade installatörer i de flera större städer för att reducera kostnader för resor och logi. Allt specificeras tydligt i offert. Ju bättre förarbetet utförs, desto bättre, enklare och snabbare går själva installationen. När det gäller person fallskydd rekommenderar vi alltid att en certifierad installationstekniker utför för -besiktning på plats.
Vid behov av förlängning av enskilda projekt (när timtaket närmar sig) diskuteras detta först med oss för bästa möjliga kostnadskontroll. Frakt specificeras i offert.

Mer om fallskyddsnät
De vanligaste klasserna inom EN1263-1 är
Sidofall TYP U och nedfallsnät TYP S. Vid nät som man skall kunna falla ned i typ S finns extra regler kring fallhöjd, fri svikt under nätet, minsta storlek på nätet beroende på fallhöjd och lutning samt förankringspunkter. Kontakta oss om ni skall använda horiontella nät som fallskydd. Vi rekommenderar en förankringspunkt per minst varje 50-100 cm beroende på omständigheter men minst en förankringspunkt varje 2,5 meter enligt certifieringen som vardera skall klara 6 kN vardera. (gäller båda klasser) För sidoskydd system U kan man använda tillbehör för uppsättning som klarar 7,5 kN tex rep eller avsedda
spännband 60 cm. Vid nedfallsnät för horisontellt bruk krävs förankringstillbehör som klarar 30 kN vid användning av upphägningsrep eller motsvarande certifierade karbinhakar enligt EN362.
Galvaniserade karbinhakar 8 mm kan användas vid system U. En1263-2 omfattar själva uppsättningen av fallskyddsnät.
Genom att klicka på formulär -knappen så godkänner du vår "Privacy Policy" Självklart följer vi och är utbildade i GDPR. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du vår Coockie policy som du kan läsa om här. Mer om GDPR kan läsa om du klickar på länken här: Notera att vi inte automatiskt lägger till dig i nyhetsbrev eller annan mailbaserad marknadsföring kopplat till dessa uppgifter när du fyller i formuläret. Vill du hålla dig uppdaterad med våra nyheter rekommenderar vi istället att du anmäler dig till våra nyhetsbrev eller följer oss på sociala medier.
+46 31 7884512
daniel.olsson@industrinat.se
Industrinät Nordiska Nätlösningar AB
Möbelgatan 4, 431 33 Mölndal
info@industrinat.se
www.industrinat.se
www.industrialnetsolutions.com
    3000 nöjda kunder - Kvalitet och säkerhet framför allt - Kundanpassade lösningar
    2022 Industrinät Nordiska Nätlösningar